Välkommen till Kalmar Fotomaraton!

Vad är ett Fotomaraton?

Ett Fotomaraton är den perfekta fotoutmaningen för alla som älskar fotografering. Under 8 timmar ska deltagarna fota en serie med 8 bilder. En stad, 8 timmar, 8 teman.

Den 16 Juli 2016 är det äntligen dags för Kalmars första Fotomaraton och du är välkommen att vara med! Tillsammans kan vi ta över Kalmar för en dag och göra det till en stad som myllrar av hundratals fotografer. Fotografer som alla har samma uppdrag, att tolka 8 givna teman i varsin unik bild. Det kommer att bli en dag med god stämning, mycket skratt och massvis av kreativitet. Helt enkelt en dag du inte bör missa!

Hur fungerar det?

Kalmar Fotomaraton startar vid Larmtorget mitt i centrum. Därefter tar sig deltagarna runt om i Kalmar och passerar en checkpoint innan de går i mål 8 timmar senare. Vid målet laddas de 8 bilder deltagarna tagit in via ett specialprogram. Samtidigt lämnas deltagarkortet in som nu är stämplat med de två stationsstämplarna. Vid checkpointen har deltagarna möjlighet att samla krafter, samtidigt som de får en stämpel och en ny lista med teman samt information om hur de tar sig till målet.

Kalmar Fotomaraton uppmuntrar till högklassigt fotografi och utmanar även deltagarna till att upptäcka nya platser i staden. Genom de olika stationerna ges även lite lokal historia till alla deltagare tillsammans med deras nya teman. Fotomaratonet blir därmed en upptäcktsresa genom Kalmar som förhoppningsvis intresserar även den den mest bevandrade Kalmariten.

Alla som vill, och äger en kamera, kan vara med och möta utmaningen. Amatörer och proffs, unga och gamla, smålänningar och turister, alla är välkomna. Det viktigaste är att vara kreativ, uthållig och framförallt att ha kul! Antalet deltagare är begränsat och du kan skaffa dig en plats genom att registrera dig här på hemsidan.

Biljetten kostar 200 kr och tar dig med på en utmaning du sent kommer att glömma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.